Rangos díj a fenyvesek árnyékában

2015-11-23 13:42:00 V.J.

hírkép

Igazán különleges és nívós díjat adtak át a noszvaji Oxigén Hotelben. A World Luxury Hotel Awards versenyén évről évre a világ legjobb luxus szállodái mérik össze erejüket, mégpedig a vendégek tapasztalatai, szavazatai alapján.



Az Oxigén Hotel & Zen Spa 2015-ben elnyerte a Best Forest Hotel kategória, azaz a Világ Legszebb Erdei szállodája megtisztelő díját. Mint Sárvári Krisztina, a hotel igazgatója a díjátadón elmondta, már a tervezéskor nagy hangsúlyt fektettek a csodálatos környezet nyújtotta lehetőségek kihasználására. Ez a külső és belső építészeti megoldásokon is látszik, ugyanakkor a családi és wellness szolgáltatások, csomagajánlatok kialakításakor is a természetességre törekszenek. Külön öröm, hogy a díj odaítélésekor az elbírálás alapja a vendégek elégedettsége volt.

A turizmus nemzetközi trendjeinek megfelelve a fejlesztés és a tervezés során különös hangsúlyt kapott az egyéni arculat és a funkció harmóniájának megteremtése. Az egykori kastély megőrizte angolos eleganciáját, miközben az új funkcióknak és a családi turizmus különleges igényeinek is megfelel.

„Világsikert könyvelhetünk el Noszvajon, ami olyan, mint a szállodaipar Oscar-díja. Nincs más olyan magyar szálloda, mely hasonló díjazásban részesült volna” – mondta Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, a  térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón. „Az utóbbi években a magyar állami támogatásnak, fejlesztésnek köszönhetően is jelentősen nőtt a turizmus hazánkban. Gratulálok a világ legszebb erdei szállodájának”- tette hozzá.

A hotel belsőépítészeti koncepciója az új épületben rejlő kettősséget ötvözi. Egyszerre él itt egy 19. századi kúria bája és a modern keleties kultúra letisztultsága. Ez a kettősség párosult a természeti környezet szépségével és a kristálytiszta noszvaji levegővel, a tájegység különleges boraival és gasztronómiájával.

„A legszebb erdei szálloda díját nem csak mi, az épület, de a környezet, Noszvaj és környéke is nyerte. A díj ugyan luxus- szállodának jár, de mi nem érezzük magunkat annak” – mondta Farkas Tamás ügyvezető.

A szálloda elegáns, mégis családias hangulatát a méltán ismert és elismert belsőépítész szakembernek, Varró Zoltánnak köszönheti, aki videoüzenetben gratulált az elismeréshez. „Köszönjük szépen a lehetőséget a szállodának, hogy különlegeset alkothattunk. Olyan formában újítottuk fel a régi épületet, hogy megmaradt a régi szépsége, miközben új, modern hangulatú részeket is építettünk hozzá. Ilyen a wellness-részleg, aminek japán zen stílusa van. Mivel ez egy családi hotel, nagyon otthonossá tettük” – fogalmazott Varró Zoltán.