Az apartman nem repül, de majdnem

2015-12-22 12:45:00 V.J.

hírkép

El tudják képzelni, hogy az embernek nincs kedve kimozdulni a szállodai szobájából vagy apartmanjából? Nem azért mert rossz az idő, hanem azért mert a hely annyira különleges. A design szállodák kitalálói szerint mindez lehetséges.



Már a recepció sem mindennapi. A budapesti design apartments  egy valódi szovjet metrókocsival, a hozzá tartozó eredeti pedálokkal és kallantyúkkal fogadja az utazót. Az alagútból csak talán a beérkező szerelvényeket kísérő huzat hiányzik, de az illúzió így is tökéletes.Ráadásul minden működik is!

A Váci utcai bérház különlegesen kialakított enteriőrjében mindez természetes. Igaz, egy évig tartott, amíg sikerült egy egész metrószerelvényt darabokban beépíteni. Aki ide belép, az biztosan  otthon érzi majd magát Budapest földalatti világában is. A toszkánai tájat idéző kényelmes lakrészben valódi piros robogók adják az étkező kényelmes ülőgarnituráját.  Bár nem Vespa, de a Simson is tökéletes illúziót ad.

A repülés szerelmesei valóban a felhők felett érezhetik magukat, amikor lehuppannak a kerek, égszínkék felhős ablakok mellé a design hotel fedélzetén. A földi repülés élménye a galérián kialakított égi hotelben is folytatódik és még a minden kényelemmel felszerelt fürdő ajtaja is valódi repülőgépről származik.

Aki ódzkodik a repüléstől az eltölthet pár kényelmes éjszakát a tengeren. Akár egy luxushajó kabinja is lehetne a tengert körénk álmodó kényelmes kajüt. Hullámok nincsenek ugyan, de az ember szinte minden pillanatban hallja a víz csobogását, sőt a galérián akár ki is feküdhetünk a fedélzeti nyugágyakba. Éppúgy, mint egy óceánjárón. A hajós apartmanban éppen olyan a feeling, mint egy óceánjáró fedélzetén és nem hiányzik a két nyugágy sem. A tenger ugyan nem morajlik és a sirályok is csak a fal festményein csapkodnak, de legalább nem hangosak.

Lépcső gördeszkából? Elég extrém ötlet, viszont a vendégek imádják. Sőt, nemcsak a tizen- huszonévesek, de egyre többen az ötven plusszos korosztályból is.

A trend, mely szerint egy szálláshely nemcsak alvásra való, az egész világon hódít. Van ahol jégbarlangból építenek hotelt, máshol cápa úszkál a nappaliban a fejünk felett. Aludhatunk koporsóban, de akár kukásedényben is. Az élmény biztosan garantált.