Ki él 70 denevérrel?

2016-02-24 10:50:00 Kovacs R.

hírkép

Valóságos állati menedékhely Noura Lifschitz tel-avivi lakása. Az apró kis apartmanban sérült gyümölcsdenevérek laknak.



A Reuters tudósítója járt a lakásban, ahol a 70 denevérből néhányan éppen a plafonról lógtak lefelé, játékmacit szorongatva, míg mások a guánóval borított falhoz simultak. A guánó ebben az esetben a denevérkaki tudományos neve. Lifcshitz pedig két fiatal segítőjével gyümölcsöt vagdosott fel az állatoknak.

“Ma még az én otthonom ez, de hamarosan itt lesz az első izraeli menedékhely gyümölcsdenevéreknek. Méghozzá egyiptomi gyümölcsdenevéreknek” – mondja a nő.

Aki a Reuters szerint a víz, az étel és a játékmacik mellett orvosi segítséggel is ellátja pártfogoltjait. “70 denevérünk van, mind sebesültek vagy kimerültek, elárvult bébik is vannak köztük.” Lifschitz meg akarja menteni őket, meggyógyítani, aztán visszaengedni a világba.

Azért éppen a gyümölcsdenevéreket, mert velük senki nem törődött. Egyik denevért mentette meg a másik után, ma már önkéntesekkel dolgozik, és egész Izraelből hozzák hozzá az állatokat.

Először akkor lehetett róla hallani, amikor internetes kampányba kezdett, hogy pénzt gyűjtsön egy rendes menhely felállítására a denevéreinek. Több mint 15 ezer dollárt sikerült is összeszednie.

 

Forrás: Globoport.hu