Egyre több a magyar turista Szlovákiában

2016-03-07 14:49:00 j.protic

hírkép

Egyre több magyarországi turista keresi fel Szlovákiát. A látogatottság szempontjából a 2015-ös év rekordévnek számít, tavaly több mint 70 000 magyar turista érkezett az országba- olvasható a hirek.sk szlovákiai magyar hirportálon.



„A magyarországi turisták újból visszatérnek Szlovákiába, számunkra ez nagyon örvendetes tény. Ahogy valószínűleg mindannyian tudják, Szlovákia rekordot döntött az idegenforgalom növekedésében: 2015-ben több mint 4,3 millió turista látogatta meg. A magyar turistáknak ebben a struktúrában nagyon komoly és jelentős helyük van, az 5. helyen vannak több mint 70 000 látogatóval” – tájékoztatta a TASR ügynökséget Marta Kučerová ,a Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség vezérigazgatója.

Szerinte ez nagyon örvendetes tény, de a másik oldalon még nagy a potenciál, éppen ezt akarja Szlovákia támogatni, ezért vettek részt a budapesti Utazás kiállításon. „Míg 2015-ben a turizmus mutatója összesen 16 %-os növekedést mutatott, a magyarországi látogatók aránya 19 %-kal javult” – pontosította Kučerová. Elmondta, a magyarországi turisták körében minden síközpont kedvelt hely, leginkább azok, amelyek a legközelebb vannak Magyarországhoz, főképp Dóval (Donovaly) és az Alacsony-Tátra.

Kedvelt és nagyon szívesen látogatott hely Kassa és környéke. „Ez tipikus közkedvelt hely a turisták számára, nem csak hosszabb szabadságra, hanem hosszú hétvégékre, különféle fesztiválokra és rendezvényekre járnak oda. Idén Kassa kapta A sport európai városa címet, ezért várható, hogy a rendezvények megszólítják a magyarországi látogatókat, s nagy számban vesznek majd részt a különböző rendezvényeken, amelyeket Kassa városa szervez” – magyarázta Kučerová.