Meztelenkedés Jamaicán

2009-10-18 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Reggae, fű, rasta és újabban meztelenkedés - ezt nyújtja Jamaica. A szigetország, amely a turizmus szempontjából újra virágkorát éli. Érkeznek a hatalmas luxushajók és az evés-iváson túl már nem kevés erotikát is kínálnak a helyiek a megfáradt luxusturistáknak.



Ruha nélkül, fején csörgő sipkával, legnemesebb szervén egy műanyag hallal jött velem szembe Chicago egyik legismertebb vállalatvezetője. Mindez délelőtt 11 órakor történt, a Hedonism II hotelben, Jamaikán. A derék úriembert még mintegy félszáz ember követte, meztelenül vagy hiányos öltözetben. A hotelvendégek délelőtti bulija ugyanis egy nagy felvonulás volt, zenéltek, táncoltak, így vonulgattak a tengerparton és a szálloda medencéjénél. Azok a vendégek, akik nem vettek részt a rendezvényen, a bárban ücsörögtek, és koktélokat iszogattak. Fürdőruhát nem viseltek. Ez természetes a jamaikai hedonista hotelekben. Főleg amerikai vállalatvezetők érkeznek ide, akik szeretnének megszabadulni a kötöttségektől, és ez alighanem sikerül is nekik.

Cupidó-szobor a medencepartra, megváltoztatott dress-code, erotikus táncestek - feltalálták a hedonista szállodákat.

A látogatók életkora 40 és 60 év közötti. Sokan elhozzák ide a feleségüket, barátnőjüket. Tehát nem arról szól mindez, hogy prostituáltak lennének a szállodában. Persze érkeznek társ nélkül is vendégek, ők itt próbálnak ismerkedni. Az igazi szerelmet megerősítendők akár fel is véshetik nevüket a szerelmesek fájára. Mivel a fán már kevés a hely, ezért megalkothatják a szerelmesek kövét is. Ez azt jelenti, hogy egy kis követ festékbe mártanak, majd olajfestékkel ráírják a nevüket. A szerelmesek kövét aztán elhelyezik a szálloda kertjében. A Hedonism II. hotelben egymást értik a szerelmesek által elhelyezett kis emlékek.

Szegény Bob Marley valószínűleg kérne még egy szál jointot, ha manapság betévedne egy ilyen hotelbe, amelyek gombamódra szaporodnak a Karib-tenger szigetein.