Afrikát ünnepelték a Hősök terén

2016-09-09 17:36:00 V.J.

hírkép

Legalább félezren állták körbe izgatottan a Hősök terén az óriási molinót, amely Afrika sziluettjét ábrázolta. A szülinapos Magyar Afrika Társaság flashmobjára sereglett össze a tömeg péntek délután.



A téren akkora volt a zsivaj, hogy alig lehetett hallani a két műsorvezetőt, az AHU szóvivőjét, Kembe Sorelt és a Középsuli sztárját, Olivért. Négykor elkezdődött az izgatott visszaszámlálás és a nullánál mindenki egyszerre kiáltotta: Boldog születésnapot! Ugyanebben a pillanatban összesen 300 léggömböt emelkedett a levegőbe. Az önfeledt ünnepléshez a fergeteges afrikai ritmusokat a Serengeti együttes szolgáltatta. A jókedvű tömeg közben a Magyar Afrika Társaság munkatársaitól és a Középsuli sorozat szereplőitől vadászta az autogramokat.

A flashmobbal kezdetét vette az idén tízéves szervezet szülinapi programsorozata. Szombaton a születésnapi programsorozat Gödöllőn folytatódik. A Belvárosi Napokon zenével, tánccal és standdal mutatják be Afrikát. Szeptember 16-án beszélgetéssel egybekötött filmklubra várnak mindenkit a budapesti Bálint Házba, a hónap végi Oktoberfesten pedig zenés-táncos családi nap lesz, Mr. President nagy koncerttel a különleges Afrika faluban.