Kakaó és gyurma: orosz óvoda felnőtteknek

2016-10-08 17:11:00 N.David

hírkép

Mikor volt utoljára olyan, hogy nem bámulta egész nap a telefonját? És olyan, hogy napközben lefeküdt aludni? Az ovisok luxusa most már a novoszibirszki felnőttek számára is elérhető - írja a Globoport.hu.



„Nagy örömmel jár az óvodába a kislányom. Meg is vitattuk a barátaimmal, mikor éreztük magunkat boldognak és arra jutottunk, hogy nagyon régen, gyerekkorunkban. Így jött a felnőtt ovi ötlete” – mesélte Jevgenyij Pjatkovszkij novoszibirszki programozó a RIA Novosztyi mai cikkében.

Szerinte különösen az irodai munkát végzőknek lehet alternatív kikapcsolódás a különleges óvoda. Ahol a felnőttek ugyanazt csinálják, mint a hagyományos ovikban a gyerekek: kását és kakaót kapnak uzsonnára, gyurmázhatnak, énekelhetnek és más foglalkozásokon részt vehetnek.

Az egyetlen probléma, hogy a felnőtt ovi nem olcsó mulatság. Egyetlen napért 3.000 rubelt (több mint 13.000 forint) kell kifizetni és előre be kell jelentkezni.

Egyelőre csak 28-40 közötti férfiak és 23-30 közötti nők próbálták ki az Oroszországban egyedülálló szórakozást. Ennek ellenére Pjatkovszkij már a moszkvai és a szentpétervári fiókovik megnyitását tervezi.

Kép: ru.torange.biz