Luxushajóval az Indiai-óceánon

2011-01-09 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Egy vastag hitelkártya és más semmi. Ennyi kell egy luxushajóúthoz. A világ összes táját be lehet járni az úszó luxushotelekkel. A magyarok számára legújabb ajánlat a Dubai-India útvonal.



Étel és luxus minden mennyiségben - ezt kínálják azok a luxushajók, amelyek a világ tengereit járják. Egy-egy ilyen óceánjárón szinte minden található. A legmodernebbek már szörf-medencével is felszereltek, de a 10 éven belül épülteken teljes fitnesz-központ található. Kosárlabdapálya, futósávok a fedélzeten, külső és belső medencék. Természetesen sürgő-forgó pincérek is kiszolgálószemélyzet.

Az ilyen cégek egyike, ha nem a legnagyobbika a Royal Caribbean. Volt szerencsém kétszer is részt venni egy ilyen habzsi-dőzsi egyhetes úton a Karib-tengereken. Tényleg nem kell más csak egy jól megtámogatott hitelkártya. Szigorúan dombornyomásos. Ez a belépő a hajóra. Onnantól kezdve pedig elefelejthetjük a készpénzt. Minden automatikusan ránk terhelnek. Az ember úgy érzi, hogy 7 vagy 12 napra ráköszönt a Lenin által ígért kommunizmus. Igaz előtte sokat kell kell dolgozni a folyószámlánk telítettségéért.

Nos tavasztól az RC Dubai indulással Indiai körutazást kínál. 12 nap 280-as euróval számolva 2 személynek kijön egymillió forint alatt. Persze ne áltassuk magunkat, ez csak a hajózás költsége. A repülőút és a kikötőkben történő pénzszórás ebben nincs benne. A hajó a 2002-ben épült Brilliance of the Seas. Korrekt, de nem a legújabb, de ezért valamivel megfizethetőbb az ára. Az út felejthetetlennek ígérkezik és már az interneten keresztül is foglalható. Húsvét Indiában, hm, érdemes dolgozni érte.



A hajót 2002-ben építették, a kosárlabdapálya is van rajta.