Kínában folytathatja Rooney

2017-02-23 17:17:00 Kail

hírkép

A 31 éves brit csodacsatár boldogtalan a Manchester Unitednél, mert idén még egyetlen egyszer sem került be a kezdőcsapatba. Ráadásul hírt kapott arról, hogy klubja az Atletico Madriddal tárgyal Antoine Griezmann szerződéséről.



Ez lenne a koporsószög Wayne Rooney számára, aki az elmúlt 13 évben a Manchester United legeredményesebb csatára volt. José Mourinho viszont inkább Zlatan Ibrahimovicsban, Marcus Rashfordban és Anthony Martialban bízik. A portugál edző úgy nyilatkozott, hogy ő nem akarja egy legenda távozását a Manchester United-től, de nem áll Wayne Rooney útjába. A Daily Mail értesülése szerint Rooney legszívesebben az angol bajnokságban folytatná. Visszamehetne régi klubjába, az Evertonba. Csakhogy heti 230 ezer fontot kér, ez pedig túl sok a klubnak. Amerikába is szívesen szerződne, de ott sem akarnak ennyit fizetni neki.

Kína 35 millió fontot ajánlott Wayne Rooney-nak. A csodacsatár erősen habozik, hogy elfogadja-e ezt az ajánlatot, hiszen a kínai futballbajnokság színvonala messze elmarad még a Premier League-től. Rooney-nak még másfél éves szerződése van a Manchester Unitednél. Elvben tehát várhatna még, de nagyon nehezen viseli el, hogy már mások a sztárok annál a klubnál, ahol még nem is oly rég félistennek számított. Az óra viszont ketyeg. Hamarosan választ kell adnia a kínaiaknak. Zlatan Ibrahimovics pályafutása ugyanakkor azt mutatja: harmincon túl sincs vége az életnek a Premier League-ben sem. Ehhez viszont lejjebb kellene adnia az igényeit Wayne Rooney-nak, aki immár nem számíthat sztárfizetésre az angol bajnokságban.