Szexszünet munkaidőben

2017-02-24 10:28:00 Kail

hírkép

Mindenkinek legyen módja napközben hazaszaladni egy kis szexre! Ez az idő számítson be a munkaidőbe! Ezt javasolja egy városatya Svédországban.



Övertornea városi tanácsosa szerint a szex ritka kincs, amely döntő fontosságú az emberi boldogság szempontjából. Ha pedig így van, akkor hagyni kell időt a polgártársaknak, hogy élvezzék ezt az isteni adományt. Ezzel mindenki jól jár - fejtegeti a városatya. A munkatársak boldogsághormonjai szépen szaporodnak, így a munkahelyen lelkesebben munkálkodnak. Gyermek is születhet a szexszünet eredményeképp. Márpedig erre nagy szükség van Svédországban, ahol nagyon kevés gyerek születik, annak ellenére, hogy nagyon magas az életszínvonal, és Svédországot a világ 10. legboldogabb országának tartják.

Európa latin országaiban nem ritka a két-három órás ebédszünet - érvel a svéd városatya. Hasonló időtartamú szexszünet üdvös eredménnyel szolgálna a svéd társadalom számára. Arról nem is beszélve, hogy a szexuális zaklatás minden valószínűség szerint csökkenne a munkahelyeken. Göteborg városában már kipróbálták a hatórás munkanapot. Ez ugyanaz lenne, csak a nyolc órát megszakítaná egy kétórás szexszünet. Persze a munkaadókat még meg kell győzni ennek a javaslatnak az ésszerűségéről, hiszen Svédország épp attól szenved a globális versenyben, hogy túlságosan drága a munkaerő. Kétórás fizetett szexszünet gazdaságilag nehezen indokolható. Felmerül persze egy másik probléma is: mi van, ha valaki a szexszünet idején nem hazamegy?!...