Hallott már a brit kézilabdázókról?

2011-01-21 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

A világversenyeken alig szereplő brit férfi és női kézilabda-válogatott is pályára léphet a jövőre az olimpián. A Brit Olimpia Bizottság úgy ítélte meg, hogy játékosaik hazai pályán megfelelő teljesítményt nyújtanak majd.



Szakemberek szerint a briteknek csak akkor lehet esélyük, akár csak egyetlen mérkőzés megnyerésére, ha egy kimondottan gyenge dél-amerikai vagy ázsiai csapattal kerülnének egy csoportba. Az éremesélyes gárdák ellen garantált a legalább 20 gólos vereség.

Az indulásra azért kerülhetett sor, mert  az adott sportág nemzetközi szövetsége - jelen esetben az IHF - az olimpiai házigazdának mindig tart fenn helyet, de a rendezőnek  kell eldöntenie, hogy él-e az indulási joggal.

Most tette ezt meg a brit szövetség lévén a brit kézilabdások nem játszanak nemzetközi mérkőzéseket, így nem tudják kvalifikálni magukat az olimpiára.A múlt hónapban a brit röplabda-válogatottak kaptak indulási  engedélyt a londoni játékokra, hamarosan pedig a vízilabdázók következnek. Az utóbbi azért érdekes mert az 1908-as londoni olimpián a házigazdák diadalmaskodtak, 2012-ben már az is nagy szám volna, ha gólt tudnának lőni mondjuk a magyar csapatnak.

 



Anglia vízilabdacsapata 1908-ban olimpiai bajnok volt.