Ahonnan a fecskefészek leves származik

2011-01-22 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Bár politikailag és gazdaságilag Kínától még 36 évig távol marad Hongkong, azért ők kínaiak. Így aztán az itt készült étel is az. Az ínyencek Mekkája, ahol igazán jól lehet lakni.



Az ínyencek megkóstolhatják a kígyót vagy a csirkehússal töltött varangyot. A sétálóutcák környékén kifőzdéket találunk. Sok helyen a kirakatba akasztanak néhány csirkét vagy kacsát a fejüknél fogva, elég brutális látvány. Elkészítve már szebbek az ételek.

A kínai gyorsbüfék nem a magyar gyomornak valók, ha itt eszünk felkészülhetünk egy kis szédülésre és a hasunk tartalma is hamar kikívánkozhat. Az előkelőbb éttermek már nekünk is megfelelő ételeket kínálnak. Nagyon sok a vietnámi és a thai étterem, az angol és az amerikai vendégek kedvéért pedig több steakhouse is megnyílt. A kiszolgálás profi, a személyzet a legtöbb helyen kedves és gyors. Az árak viszonylag alacsonyak, panaszra nem lehet okunk.

Egy régi legenda szerint az egyik kínai császár akkora ínyenc volt, hogy az udvari szakácsnak levágták a kezét, ha egy évben kétszer ugyanazt az ételt készítette el. Az év vége felé már elég nehéz dolga volt a személyzetnek, és a legvadabb dolgokat is kitalálták. Egy nap még egy fecskefészket is elkészítették az uralkodónak, és leveset főztek belőle. A mai napig ez az egyik legkülönlegesebb kínai fogás.



Világszám minden szombaton 10 órakor az Inforádióban.