Papírkoporsóban Velencében

2011-01-25 00:00:00 V.J.

hírkép

Papírkoporsós temetést ajánl a velencei Paglierini temetkezési cég. A több mint százéves családi vállalkozás nemréghasználta legelőször a keménypapírból préselt koporsót.



Fa helyett keménypapírból készített koporsót ajánlanak velencei temetkezési vállalkozók. Kívülről szemlélve nem sokban különbözik a megszokottól: méretében és formájában is egyezik elődjével, még színében is a hagyományos barna fakoporsót utánozza a papírból hajtogatott. Előnyének számít, hogy könnyebben mozgatható. Hátrányának tartják, hogy legfeljebb száz kilogramm súlyt bír el, és esőben gyorsan szétmállik, ezért szállítás közben muszáj lefedni.

Az első környezetkímélő szertartást San Michele velencei temetőszigeten tartották. Aki romantikusabb nyughelyet kíván, annak Velence önkormányzata januártól engedélyezte a hamvak tengerben való szétszórását. Feltételként szabták meg, hogy a helyszín a szigetek partjától hétszáz méterre legyen.

Aki az árak iránt aggódik, azt megnyugtathatjuk: a papírkoporsó összehasonlíthatatlanul kevesebbe kerül a természetes fából készültnél. A környezetvédelem jegyében készítik az urnákat is - kukoricalisztből.