Hazai ízek harmadáron

2011-02-01 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Téged is bosszant, hogy a kalocsai paprika valójában perui, hogy a vecsési káposzta svéd, a fokhagymánk kínai, borunk meg tablettás? Vagy egyszerűen csak szereted a finom ételeket? Akkor érdemes ellátogatni a Kézműves Magyar Ízek Vásárára a Millenáris B épületébe.



Manapság, hogy minden ételnek megvan a műanyag, adalékanyagokkal felfújt utánzata, az emberek elkezdték keresni az eredeti ételeket, amelyek nem a laboratóriumokban megtervezett ízesítőktől kapnak ízt, és bogarászni sem kell a címkén a transzzsírsavak és az e-számok után. Most új hagyomány születik, ugyanis február 11-13. között először rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát, amely pontosan az ilyen kistermelőket gyűjti össze az ország minden tájáról. Itt megkóstolhatod, milyen egy igazi csabai kolbász és szalámi, újra érezheted a nagymama befőttjének, lekvárjának zamatát. Kortyolhatsz olyan pálinkákat, amelyek nem valamilyen ízű szeszesital.

Természetesen vásárolhatsz is. A belépő amúgy nem volna igazán olcsó, de a Bónusz Brigád segítségével harmadáron bejuthatsz! Így aztán nem kell a termelőkhöz utazni az ország legeldugottabb zugába, hiszen ők jönnek el.

Az első vásár díszvendége Erdély lesz, ahonnan a legkiválóbb magyar termelők mutatják be kézműves ízeik remekeit. Színpadi programok keretében a látogatók beszélgetést láthatnak a meghívott termelőkkel, valamint főzőshow-t tradicionális magyar ízekből. A gyerekekkel érkezőket gyereksarokkal, kézműves programokkal várják.



Kézműves Hazai Ízek Vására február 11-13 a Millenárison.