Nem kellenek milliók Bora Bora megismeréséhez

2017-06-13 13:51:00 V.J.

hírkép

Vízre épített bungalók, üvegpadló a nappaliban, ahol az ember szárazról is figyelheti a korallok között úszkáló színes halakat, hófehér homokkal borított strandok, azúrkék tenger, szikrázó napsütés. Ez az Éden Bora Bora, a világ legdrágább szigete.



Ha nincs pár milliónk, de azért szeretnénk tudni, milyenek a hétköznapok az édenben, akkor sincs semmi probléma. Kiss Róbert Richard, a világutazó újságíró elrepíti a kíváncsiakat a létező legnagyobb luxus szigetére. Ebben persze semmi varázslat nincs, hiszen a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum utazási klubjában a varázslat kéthetente megismétlődik.

Június 21-én este hatkor képletesen mindenki letelepedhet a fehér bora bora-i homokba, hogy másfél órát tölthessen el 200 szigetből álló Tahiti legmesésebb pontján. Itt minden a csodálatosan kék tengeren lebeg, még a repülőtér is az egyik korallzátonyon (helyi szóhasználattal motu) kapott helyett. A luxusszállodák saját zátonyra, motura épülnek, csak a hotel saját hajójával lehet őket megközelíteni. A kalandok persze csak a kicsomagolás után veszik kezdetüket. Aki kíváncsi minderre, jöjjön el Óbudára!