Egyszerűbb mobilfizetés főiskolásoknak

2011-02-11 15:02:00 V.J.

hírkép

Ezentúl a tanulmányaikkal járó fizetési kötelezettségeiket, a beiratkozási, a kollégiumi, a vizsgajelentkezési és egyéb díjakat akár mobiltelefonjukról is kifizethetik a szolnoki főiskolások.



Január 26-tól az ország egyetemei és főiskolái közül elsőként a Szolnoki Főiskolán válik elérhetővé a MobilFizetés szolgáltatás, a Telenor (a djuice márka is), valamint a T-Mobile ügyfelei számára.

Egy új megoldásnak köszönhetően a diákok még az eddiginél is egyszerűbben, akár mobiltelefonjukról azonnal intézhetik ezeket a kifizetéseket, a néhány ezer forintos utóvizsga díjaktól kezdve a nagyobb összegű tandíjakig. A Szolnoki Főiskola, a T-Mobile, a Telenor, a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer fejlesztője, az SDA Kft., valamint a TÜSZ integrált gazdasági rendszer fejlesztője a HC-Delta Kft. együttműködésének köszönhetően a MobilFizetés-szolgáltatás már a 2010/2011-es tanév tavaszi szemeszterétől elérhető a Neptunban.

Azoknak a diákoknak, akik az új fizetési lehetőséget választják, az FHB Kereskedelmi Bankkal külön szerződést kell kötniük, amelyet a mobilszolgáltatójuknál (Telenor, djuice és T-Mobile) kezdeményezhetnek. Ezzel FHB MobilFizetés bankszámlát kapnak, az egyes díjakat pedig ennek a számlának a terhére tudják kiegyenlíteni mobiltelefonnal.