Itt volt a legtöbb síbaleset

2011-02-15 21:02:00 szorenyi.p

hírkép

Alsó-Ausztriában, a síszünetben, az idén is több baleset történt az átlagosnál. Az elmúlt héten összesen 67 komolyabb sérülés történt a tartományban, a legtöbb sérültet Hochkar síterepéről szállítottak kórházba.



A mentők és az orvosok is készülnek az osztrák síszünetre, még a síelés szempontjából nem is a legfelkapottabb tartományban, Alsó-Ausztriában is. A mentők sokéves tapasztalatai alapján, a síszünettel járó zsúfoltabb pályák miatt körülbelül 20 százalékkal nő meg a balesetek száma a szezon többi hetével összehasonlítva.

Az idén 4301 alkalommal kaptak riasztást, amely 126-tal több a tavalyi szünethez képest. Jelentősebben nőtt dokumentált kezelések száma, ez az idén 27 000 körül alakult, szemben a tavalyi húszezres számmal.

Csökkent viszont a komolyabb sérülések száma. 2009-ben még 119, tavaly 93, az idén már csak 67 esetben volt szükség orvosi segítségre komolyabb sérülések esetén. A veszélyes síterepek sorrendje nem nagyon változott tavaly óta. A legtöbb súlyos sérülés Hockaron történt, 18 sérülttel. Utána következik Semmering, Ötscher és Annaberg. A mentőhelikopterre öt alkalommal volt szükség valamelyik alsó-ausztriai pályán.