Noszvajon bővült a budai borrend

2018-02-12 15:11:00 Kail

hírkép

A hét éves Budavári Szent György Borrend idei első avatását különleges helyszínen, a noszvaji Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont különtermében tartották meg. Kiss Dezső Péter, a Borrend kancellárja vezette az avatóünnepséget.




A  Budavári Szent György Borrend zászlósbora a Bakator, mellyel az avatás után a két most felvett taggal, Sass László Sándorral és Farkas Józseffel is koccintottak. Farkas József a Tündérkert és a szintén noszvaji Oxigén Spa Hotel tulajdonosa. Sass László Sándor a budai vár egyik nagyon népszerű vendéglátóhelyét működteti.


A rendezvényen a jelölteknek - a borrend hagyományainak megfelelően - különböző próbákat kellett teljesíteniük. Ezután váltak a rend tagjává, melynek létszáma így 30 főre bővült.


A ceremónia utáni vacsorán különleges menüsorral és a fogásokhoz illő borokkal ünnepeltek a Borrend jelenlévő tagjai és vendégeik. Mivel az egyik ünnepelt a szálló tulajdonosa, természetesen a legfinomabb ételekből állították össze az ételsort, melyben szerepelt fácánleves, szarvassült és stílszerűen borrolád is.