Határtalan összefogás Pestszentimrén

2011-02-22 11:02:00 V.J.

hírkép

A Magyar Örökség-díjas Ghymes együttes, és a körösfői Rákóczi Magyar Kultúregylet is fellépett azon a január 20-i koncerten melynek bevételéből a XVIII. kerületi szakrendelő számára vásároltak egy új ultrahang készüléket.



Egy közösség összefogásának erejét jelzi a jótékonysági koncert sikere - mondta Ughy Attila,a XVIII. kerület polgármestere a február 22-én megrendezett sajtótájékoztatón. Az eseményen a sajtó képviselői is megtekinthették az új gyógyító eszközt, melyet a befolyt 2,5 millió forintból vásárolt a pestszentimrei Zsebők Zoltán Szakrendelő.

A Sortkastélyban lezajlott hagyományteremtő újévi esemény több volt, mint egy jótékonysági koncert. A kerület kis- nagyvállalkkzásai mutatták meg egy közösség erejét. A karitatív program igazi értéket is képviselt, ahol az összefogás túlnyúlt az országhatárokon, hiszen a fellépők között volt a Magyar Örökség-díjas szlovákiai Ghymes együttes, a Dohnányi Ernő Zeneiskola Fúvószenekara és a Kőrösfői Rákóczi Magyar Kultúregylet is. A nemes cél érdekében szerveződött szórakoztató este igazi kulturális küldetéssé vált.

Dr. Matz László, a szakrendelő ügyvezető igazgatója megköszönte a támogatást és az összefogást, majd bemutatta az új készüléket a résztvevőknek, mely a főváros egyik legnagyobb egészségügyi intézményének sikeres munkájához elengedhetetlenül fontos.