Több mint 150 ezren voltak a VOLT-on

2018-07-02 07:50:00 Kail

hírkép

Az Iron Maiden volt az idei csúcs - ott igazi telt ház volt csütörtökön, 40 ezren látták a legendás angol heavy metal bandát.



Öt nap, 152 ezer látigató. Ez a 26. Telekom VOLT Fesztivál márlege nézőszámban. Közel teltházas volt a nyitónap is, amikor a Depeche Mode koncertezett, illetve a szombati zárónap is.

A soproni Lővér kempingben félezer különféle programból válogathattak a fesztiválozók, a zenei kínálat is igazán eklektikus volt.  Ennek köszönhetően a korábbi évekhez képest többen váltottak napijegyet, Sopronban és környékén, valamint a környező osztrák falvakban és városokban sem lehetett szállást találni - mondják a szervezők.

A VOLT mostantól minden évben felvállal egy társadalmilag fontos ügyet, idén ez az autizmus volt. Az Út a Mosolyért Alapítvány a VOLT-on kívül a Balaton Sound, a Strand és a Sziget fesztiválokon is jelen lesz, felhívva az emberek figyelmét az autizmussal élőkre.

A fesztivál ideje alatt a Csillagok városa projektben ezúttal a Széchenyi téren avattak egy Ef Zámbó István képzőművész által készített, egyedi megformálású széket, amelyet a Linkin Park tavaly elhunyt frontembere, Chester Bennington dedikált.

A projekt idén a Depeche Mode székével gazdagodik, ezt széket jövőre helyezik el a város egyik pontján. 2019-ben június 26. és 29. között tartják a VOLT fesztivált.

Fotó:  MTI