Egy fesztivál képei

2018-07-03 08:11:00 Kail

hírkép

Iron Maiden, Depeche Mode,Avenged Sevenfold, Limp Bizkit, Hurts és Steve Aoki az idei VOLT kiemelt fellépői. De Sopronban, a Lővér kempingben 120 magyar zenekar is színpadra lépett a külföldi előadók mellett az öt nap alatt.



A mostani nagyszínpad a Volt történetében az eddigi legnagyobb, hét emelet magas, ötven méter széles és csaknem negyven tonna súlyt bír el. A két nagyszínpadon - a Telekom Nagyszínpadon és az OTP Junior-Petőfi Rádió Nagyszínpadon - idén nem felváltva, hanem párhuzamosan adtak koncertet a fellépők.


Napközben különböző programokon is részt lehetett venni, a Magyar Cserkészszövetség sátrában például nyomozójátékkal, akadálypályával és csomózással várták a fesztiválozókat, a GYSEV-standon forgalmi szimulátor, vasútbiztonsági bemutatók, játékok és szelfiverseny voltak, az irodalmi sátorban a foci, az irodalom és a fesztivál találkozott könyvbemutatókkal és kvízjátékokkal, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. sátrában pedig a központ kezelésében és üzemeltetésében lévő helyszínekkel lehetett ismerkedni.


Az új helyen lévő Civil Zónában kertmozi is volt, itt minden este két filmet vetítettek - ha el nem mosta a programot az eső. Újdonság volt a Secret Garden sarok - itt meglepetés programok várták a fesztiválozókat, a Magenta 1 színpadnál pedig a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit lehetett nézni.

Idén a környezettudatosság jegyében a poharakat beválthatókra cserélték és lehetett karszalaggal is fizetni.

Az idő nem volt éppen kegyes mind az öt napon a fesztiválozókhoz - ez azonban, mint képeinken is láthatják, nem szegte a több mint 150 ezer látogató kedvét.


Az MTI fotói.