26 halott egyetlen villában

2018-07-24 12:10:00 Kail

hírkép

Dante pokla lehetett ilyen - írta az egyik görög lap azt követően, hogy egy tengerparti üdülőhelyen 26 halottat fedeztek fel egy villában, illetve annak udvarán.



Mati városkában pusztított a tűz, amely oly gyorsan érkezett, hogy a villa lakói valamilyen okból nem tudták elérni a közeli tengert sem. Vagy a házakban, vagy az autókban égtek meg az emberek - mondta sajtóértekezleten a belügyminiszter. Aki hozzátette, hogy van még 178 sérültje is a tűznek. Az áldozatok száma tovább nőhet, hiszen a katasztrófavédelem csak most tudta elfojtani a tüzet. Ezt követően vizsgálják meg a házakat. Így találtak rá az 56 szénné égett holttestre Matiban. Az üdülőhely Athéntól keletre van, ott sikerült a tüzet elfojtani, de nyugaton a tűzoltók továbbra is küzdenek a lángokkal.

A görög helyzetet nehezíti, hogy tartósan 40 fok felett van a hőmérséklet. Így könnyen lángra kaphat bármi és a lángokat a viharos szél villámgyorsan elterjesztheti. Minden valószínűség szerint így halt meg az a 26 áldozat is a villában, akiknek a halálát Dante Poklához hasonlította a görög sajtó.