Hol és mennyit kell fizetni?

2018-08-14 13:14:00 Kovacs R.

hírkép

Kedden délben megnyitotta a kapuit a nagyközönség előtt a Dagály strandfürdő és uszoda, egyelőre a szabadtéri szolgáltatásaival, amelyet rövidesen a gyógyászati részleg és wellness átadása követ majd.



A kapunyitás kapcsán érdekes és hasznos összehasonlítani más népszerű fővárosi strandok belépőinek árát a Dagály árjegyzékén szereplőkkel, különösen azok után, hogy utóbbiról az terjedt el, hogy az üzemeltetők túl magasra emelték a mércét a nagyközönség előtt.

A valós helyzet ezzel ellentétben az, hogy a Dagály árai minden összehasonlításban olcsóbbak a Palatinusénál, és állják a versenyt a Rómaiéval, ahol a felnőtt hétköznapi belépőért ugyanannyit kérnek – 2500 forintot – mint a Dagályban, más belépőjegyek árai között pedig ebben a két létesítményben a különbség mindössze 100-400 forint.

Ehhez csak annyit, hogy a keddi, úgynevezett tesztüzem napjára – tekintettel a déli kapunyitásra is – kedvezményes árú belépőjegyeket lehetett váltani a Dagály jegypénztárainál, amelyek a következők voltak:

Felnőttek: 1800 Forint

Gyerekek: 1000 Forint

Nyugdíjasok: 1500 Forint

Családi jegy I. 1 felnőtt és 2 gyerek: 3500 Forint

Családi jegy 2 felnőtt 2 gyerek 5000 Forint

 

(Összehasonlító táblázat a csatolmányban, a látványos felvételt pedig Szaka József készítette.)