Dugófigyelő a Google-lel

2011-02-25 18:02:00 szorenyi.p

hírkép

Európában negyedik országként mostantól Magyarországon is elérhetőek a valós idejű forgalmi adatok a Google Térkép szolgáltatásában, mely élő képet ad a főbb, illetve forgalmasabb útvonalak közlekedési helyzetéről, így segítségével a forgalmi helyzetnek megfelelően bárki egyszerűen áttervezheti útvonalát.



Európában negyedik országként mostantól Magyarországon is elérhetőek a valós idejű forgalmi adatok a Google Térkép szolgáltatásában, mely élő képet ad a főbb, illetve forgalmasabb útvonalak közlekedési helyzetéről, így segítségével a forgalmi helyzetnek megfelelően bárki egyszerűen áttervezheti útvonalát - írja a prim.hu.

A szolgáltatás valós idejű adatokat nyújt az ország főbb útvonalainak forgalmi helyzetéről - írja a prim.hu. A közeljövőben a felhasználók - a korábbi forgalmi adatok alapján - akár már vasárnap este utánanézhetnek annak is, hogy néz ki egy tipikus hétfő reggeli forgalom a használandó útvonalon. Magyarország Európában a negyedik ország, ahol az egész országra kiterjedő közlekedési információszolgáltatás elindul.

A Google Térképén megjelenített információ részben külső szolgáltatótól kapott - például GPS-szel felszerelt gépjárműflották mozgásából összesített -, illetve részben GPS-szel ellátott mobiltelefonokból származó anonim adatokra épülnek, melyek néhány percenként frissülnek.



A szolgáltatás a mobiltelefonokon keresztül is elérhető.