Marokkóiak foglalják el a Vajdahunyad várát

2018-09-05 08:23:00 Kail

hírkép

Idén első alkalommal rendezik meg a Városligetben, a Vajdahunyad várában a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet szeptember 7. és 16. között.



A pénteken induló rendezvény a kiállított művészi kézműves – elsősorban réz- bőr és fazekas – tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül a marokkói kultúra sokszínűségét és a marokkói mesterek kreativitását kívánja bemutatni.

A Vajdahunyad vára kilenc napig több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet. Utóbbiak a többi között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából, fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyakból, ruhákból, szőnyegekből, argánolajból és hennából. Mi több: végig is nézhetik, hogyan készülnek a mesterművek. Emellett arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljanak Marokkó autentikus gasztronómiájába, megízleljék a híres teakeverékeket. A rendezvényen olyan workshopokat is rendeznek, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a marokkóiak mindennapjaihoz még ma is kapcsolódó régi hagyományokkal.

Az eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a  Marokkói Turisztikai  és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d Artisan-nal, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.

Bővebb információ a rendezvény Facebook-oldalán található.