Szerelmes pókok orgiája Görögországban

2018-09-19 14:48:00 Kail

hírkép

300 méter hosszú pókháló borítja a görög tengerpartot. A szakértők szerint a szokásosnál melegebb idő miatt képződött az ország nyugati partvidékén, Aitolikónál.



A hatalmas pókháló zölddel benőtt területet borít. Szezonális jelenségről van szó, egy pókfajta, az állaspók (Tetragnatha) okolható érte. A Daily Hellas-nak a szakemberek elmondták, hogy ezek az állatok nagy hálókat szőnek a párosodáshoz, ilyenekből adódhat össze a hatalmas pókháló. Egyébként most a pókok is többen vannak, mint rendesen, a szúnyogpopuláció ugyanis igencsak megnőtt a környéken.

A magas hőmérséklet, a jelentős páratartalom és az extra élelem ideális körülményeket teremtenek a pókoknak a szaporodáshoz, az egyik professzor szerint valóságos orgia folyik most a parton, nagy létszámú lesz arrafelé az új állaspók-generáció. A buli azonban nem tart örökké, a pókok nem sokkal élik túl a szaporodásukat. De aggodalomra nincs ok: sem az emberre, sem a növényvilágra nem jelentenek veszélyt a szokásosnál jóval nagyobb tömegben megjelent szerelmes pókok Görögország nyugati partvidékén.

Fotó: Giannis Giannakopoulos