Túrázzon a nagy beduin ösvényen!

2018-11-12 16:24:00 Kail

hírkép

Beduin törzsek kezdték el Egyiptom első hosszú túraútvonalának építését a Sínai-félszigeten. A további fejlesztéshez azonban már sok oldalról kapnak segítséget.



A Mount Everest első egyiptomi meghódítója, Omar Szamra és csapata siettek a nyolc beduin törzs segítségére és kezdtek lobbizni kormányzati támogatásért a turisztikai minisztériumnál Kairóban. A "Sínai Ösvény" most bekerült Egyiptom legvonzóbb ajánlatai közé, olyan illusztris társaságban, mint az Egyiptomi Múzeum vagy a Vörös-tenger.

A projektet több szempontból is támogatandónak találták az illetékesek: például azért, mert olyan munkahelyeket és lehetőségeket teremt, amelyek fenntarthatóvá teszik a hagyományos életstílust vagy mert segíti a tradicionális tudás és kézművesség fennmaradását - írja az Egyptian Streets.

Az 550 kilométer hosszú ösvényt egyébként a British Guild of Travel Writers 2016 legjobb új turisztikai projektjének kiáltotta ki. Eredetileg azért hozták létre még 2015-ben, hogy állás- és így kereseti lehetőséget teremtsenek a beduin közösségeknek. Az ösvényt teljes egészében a nyolc törzs működteti, mindegyik egy-egy szakaszért felel.