Biztató összefogás Közép-Dunántúlon

2011-03-03 17:03:00 superadmin

hírkép

Balatonfüreden is leszenek uniós rendezvények - erről is beszélt Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettes a Világszámnak. A politikus Veszprémben született, ezért is jobban odafigyel a közép-dunántúli régióra. Az utazási kiállításon sikerült beszélni vele.



Milyen uniós rendezvények lesznek a közép-dunántúli régióban?

Balatonfüred lesz az egyik kitüntetett helyszín, ahol magas szintű találkozó lesz, illetve az uniós rendezvényekhez kapcsolódva, az uniós elnökségi időszak alatt Veszprémben lesz az igazságügy-miniszteri találkozó. A visegrádi négyek, illetve Ausztria, Szlovénia és Németország igazságügyért felelős minisztere lesz még ott. Az igazi probléma az, hogy túlságosan kevés szálláshely van a környéken. Csak Balatonfüreden van elég szoba 27 tagállam delegációjának. Veszprémben például ez nem ment volna.

Nyilván erre az időszakra megtelnek a szállodák, de egyébként milyenek Közép-Dunántúl értékei turisztikai szempontból, hogy látja?

Rengeteg kihasználatlan lehetőség van még. Éppen azért előremutató és bíztató az az összefogás, amely a közép-dunántúli régió kistérségei között létrejött. Gyakorlatilag Komáromtól Sümegig. Most majd néhány napra tudnak a szolgáltatók teljes kihasználtságot produkálni, de az év többi időszakában ez nincs így. Éppen ezért fontos az, hogy a Bakony, a Balaton, a Vértes, a Velencei-tó, illetve a Duna térsége összefogjon, és együttműködve, láncba fűződve nagyobb, elhúzódóbb kihasználtságot érjenek el.

Önnek mi a kedvence a régión belül, mint turisztikai látványosság?

Nekem Veszprém, azért, mert a szülővárosom. Úgy gondolom, hogy Veszprém egy olyan, szintén rengeteg kihasználatlan adottsággal rendelkező város, amely ezer szállal kötődik a bakonyi térséghez és a balatoni térséghez is, és ebből adódóan még nagyon sok fejlesztést kell végre hajtanunk, hogy ki lehessen használni ezeket a lehetőségeket.