Magyar geográfusé a legszebb víztérkép

2018-12-22 16:05:00 Kail

hírkép

Korábban már újragondolta Amerika vízrajzát, most pedig az összes kontinens folyóvizeit átszínezte.




Szűcs Róbert geográfus ismét felhívta magára a világ figyelmét: Amerika vízrajzi térképe után elkészítette a Földét is, rajta az összes folyóval - művészi formában. A Birminghamben élő férfit az unalmas tankönyvek inspirálták, hogy megalkosson egy teljesen új, formabontó térképet, ami a külső szemlélőben is felkelti az érdeklődést Földünk folyóvizei iránt.

Ehhez fekete alapon a folyókat mélységüktől és szélességüktől függően különböző színekkel ábrázolta, ami érrendszerre emlékeztető látványa miatt elképesztően izgalmas. A készítő több hónapot töltött a térképpel, a hosszú és fájdalmas időszak azonban megérte, hiszen sikerült, amit szeretett volna és saját bevallása szerint is elégedett a végeredménnyel.

A hobbiból elkezdett projekt végül már megélhetést is biztosít az alkotó számára: a térképet most online árulja, 7.90 fontért lehet letölteni HD felbontásban. A vásárló ezt akár ki is nyomtathatja, de más formában is felhasználhatja, hiszen a papír mellett fém-, fa- vagy akár üvegfelületre is felvihető a világ érrendszerének mása.