Hol alszik a diplomata?

2011-03-04 12:03:00 V.J.

hírkép

Az magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatban fél éven keresztül külföldi diplomaták és szakértők ezrei jönnek Magyarországra. A kérdésnek nemcsak politikai hanem turisztikai vetülete is van. Erről rendeztek konferenciát az Utazás 2011 Kiállításon.



Vajon mit látnak Magyarországból és Budapestből az idelátogató Európai Uniós diplomaták és szakemberek? A "Közösen Budapestért" szakmai konferencia résztvevői erről hallgattak meg előadásokat és osztották meg nézeteiket az Utazás Kiállításon.

Olyan kérdések kerültek napirendre, melyeket az utazási szakma igazán fontosnak ítél az országimázs szempontjából. Az itt tartózkodó külföldi diplomaták mozgatása és kiszolgálása nem pusztán logisztikai feladat, hanem turisztikai kérdés is. Megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshelyet, megfelelő programot kell nyújtani a szakmai munka szünetében, hogy az idelátogató EU küldöttek minél többet és minél színvonalasabban tudjanak meg Budapestről és az országról.

Ennek érdekében fogott össze a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. A fórumon az együtt működés konkrét formájaként Horváth Gergely az MT. Zrt vezérigazgatója és Molnár József, a BTSZK ügyvezető igazgatója stratégiai együttműködésről írt alá megállapodást a Budapest brand népszerűsítéséről és a kommunikáció összehangolásáról.