Hogy lett Párizs a szerelem városa?

2019-02-14 12:09:00 Kail

hírkép

Csaknem 34 millió vendégéjszakát regisztráltak a francia fővárosban és környékén egyetlen év alatt. A többség párokból állt, akik a romantikát keresték Párizsban.



A XIX. században nevezték el Párizst a szerelmesek városának. De vajon miért ? Ennek járt utána a Le Monde, mely furcsa felfedezést tett. Párizs a prostitúció európai fővárosa volt.

Egyáltalán nem párok özönlöttek a francia fővárosba a XIX. században, hanem magányos, ámde pénzes úriemberek, akik szórakozásra vágytak. Brit vagy orosz arisztokraták vagyonokat szórtak el a bordélyházakban. Amelyekből bőséges volt a kínálat Párizsban, ahol ma emléktábla emlékeztet rá, hogy az egyik leghíresebb nyilvánosház megbecsült törzsvendége nem volt más, mint Viktória királynő fia, Edward walesi herceg.

Ami valójában történt, arról hallgatni kellett, ezért a kor PR-szakértői kitalálták: Párizs legyen a nászutas párok célpontja! Az ötlet bevált: a világ minden tájáról sereglenek ide a turisták,  különösen Valentin-nap táján, hogy szelfit készítsenek magukról Párizs híres helyszínein, hogy az unokáik is láthassák majd: Szent Valentin napját a francia fővárosban töltötték. Aztán pedig megszülethetnek a Paris nevű trónörökösök...