Megölette a visszaéléseit leleplező nőt

2019-02-15 15:55:00 Ujvári

hírkép

A 33 éves Katerina Handzjuk arcába egy liter kénsavat öntöttek, amikor kilépett otthonából Herszon tartományban. Bár sok műtétet hajtottak rajta végre, de az életét nem tudták megmenteni. Novemberben meghalt - írja a Globoport.



Az eset nagy felháborodást keltett nemcsak Ukrajnában, hanem külföldön is, mert Katerina Handzjuk szűkebb pátriájában a korrupcióellenes küzdelem élharcosa volt. Herszon város polgármesterének megbízásából végzett vizsgálatot a helyi korrupciós ügyekben és egyértelmű következtetésre jutott: a helyi maffia a rendőrség közreműködésével pusztítja a védett erdőket Herszon tartományban!

Miközben a maffia megbízásából rohamtempóban vágják ki az értékes és védett fákat, a rendőrség olyan jelentéseket készít, hogy tűzvész pusztított az erdőben – állapította meg a fiatal nő. Aki tovább is ment a nyomozásban. Kiderítette, hogy az egész akció busás hasznot hajt a helyi kiskirálynak, aki lefizette a rendőrséget.

Mindez összefügg a választási harccal Ukrajnában. A kiskirály Julia Timosenko asszony pártjának volt a helyi oszlopa. Timosenko asszony népszerűsége jelenleg magasabb, mint Porosenko elnöké, aki szeretne továbbra is államfő maradni Ukrajnában. Timosenko asszony pártja közölte: kizárta soraiból a herszoni kiskirályt, akit azzal az alapos gyanúval vettek őrizetbe, hogy kénsavval ölette meg azt a fiatal nőt, aki leleplezte korrupciós “vállalkozását” Ukrajnában.



Ki volt a kiskirály? A tartományi közgyűlés elnöke. Vlagyiszlav Manger legkevesebb 4000 dollárt adott a helyi gengsztereknek azért, hogy tüntessék el a szerencsétlen fiatal nőt, aki leleplezte busás hasznot hajtó vállalkozását. Ezt személyesen Ukrajna főügyésze közölte a sajtóval, miután intézkedett Vlagyiszlav Manger letartóztatásáról. Ha a vád beigazolódik, akkor a férfi életfogytiglanra számíthat.