Két kerékkel a föld alatt

2011-03-08 13:03:00 V.J.

hírkép

2011-ben is megrendezésre kerül a tavaly nagy sikerrel debütált budapesti föld alatti hegyikerékpáros verseny.  Most MOFÉM Underworld Kupa néven kerül megrendezésre az esemény.



Augusztus 13-án várják a szervezők a különleges élményre vágyó kerekeseket a Merkapt Maraton Sportközpontba, így a legmelegebb nyári hónapban egy kellemes klímájú, föld alatti kaland hozhat mindenki számra felüdülést.

A lebonyolítás módja nem változott: 5 különböző futamban - ahol profik és amatőrök külön-külön versenyeznek – futamonként maximum 70 induló állhat rajthoz. A földszint alatt 10 méterrel elhelyezkedő, kőbe vájt 150 éves alagútrendszerben kerül kialakításra a pálya nyomvonalának egy része, ahol páratlan hangulatban tekerhetnek az indulók. A pince változó belmagasságú, átlagban 2-2,5 méter magas, a járatok szélessége 3 és 6 méter között változik, ám egy-két igazán szűk és alacsony rész is növeli majd az izgalmakat.

A föld alatti versennyel kapcsolatban további meglepetések és kísérőprogramok állnak szervezés alatt, amelyek tovább színesítik az amúgy sem szürke eseményt.