Pulcsit kapnak a bántalmazott elefántok

2019-03-03 10:39:00 Kail

hírkép

Színpompás pulóvereket kaptak a korábban bántalmazott elefántok az egyik indiai menhelyen. A fagypont körüli hőmérsékletben ugyanis az állatok igencsak fáznak.



A Wildlife SOS elefántrezervátuma Mathura városa mellett van, India északi részén. Olyan állatokat gyűjtöttek itt egybe, melyekkel korábbi gazdáik brutálisan bántak, verték vagy elhanyagolták őket.

A gondozókat aggodalommal töltötte el az elmúlt hónapokban az időjárás-előrejelzés, mely fagypont körüli éjszakai hőmérsékleteket jósolt. Aggodalmukat megosztották a közeli falvak lakóival, mire az ottani asszonyok színes, pizsamaszerű ruhákat kezdtek kötni az elefántoknak. A lábat, hátat, nyakat és hátsót befedő holmiban festőien mutatnak az állatok a büszke falusiak és a rezervátum dolgozói között.

Kartick Satyanarayan, az állatmenhely alapítója azt mondja, mindenáron meg kellett védeni a rossz napokat látott elefántokat a hidegtől. Az állatok gyengék és könnyen sebezhetőek amiatt, amit korábban átéltek. Ráadásul egykettőre kiújulnak az ízületi bántalmaik – ez általános betegség a megmentett elefántok között.

A rezervátumnak már több tucat lakója van, az állatokat korábban koldulásra, cirkuszi és utcai mutatványokra használták, miközben keményen bántalmazták őket és gyakran cseréltek gazdát csempészmaffiák közreműködésével.

Fotó: Independent