Dávid túlélte a brutális japán földrengést!

2011-03-11 11:03:00 superadmin

hírkép

Japánt az eddig mért legnagyobb, a Richter-skála szerinti 8,9-es erősségű földrengés rázta meg pénteken. A helyi hatóságok cunamiriadót rendeltek el. Szakemberek szerint 10 méter magas szökőárra is számítani lehet. Panajoth Dávid topmodell nyilatkozott a Világszámnak a helyszínről.



Köszönöm, hogy ilyen sokan aggódtok értem, jól vagyok. Azt hittem vége mindennek, szörnyű volt soha nem éltem át eddig ilyet - mondta a Diamond Models RiverCast modellje.

Szerencse, hogy ott volt Dávid barátnője, aki járatos a földrengéskor szükséges teendőkben. A pár azonnal kifutott a házból egy üres, házaktól, építményektől mentes területre. A nagyobb lökéseket kisebbek követték. Az épületek kilengtek, de nekik az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Tokióban jelenleg megállt az élet. Nincs gáz- és vízszolgáltatás, megbénult a tömegközlekedés is. Amúgy Japánban nem ritkák a földrengések, mondhatni már hozzászoktak  a kisebb rengésekhez, de a mostani minden eddiginél erősebb volt, világviszonylatban ez a valaha mért ötödik legnagyobb. Nem csak Japánban alakult ki veszélyhelyzet, hanem a nagy sebességgel haladó szökőár miatt Oroszországban, Hawaii-on illetve több csendes-óceáni szigeten is cunamiriadót rendeltek el.



Dávid helyszíni beszámolóját meghallgathatják az Inforádió Világszám magazinjában.