A magyar modell kínaiul vezet tévéműsort

2019-04-02 16:24:00 Kail

hírkép

Panajoth-Fejér Dávid színész-modell öt éve él Kínában, s megőrülnek érte a helyi lányok.- Hogyan lettél modell?

- Először itthon kezdtem el dolgozni a Diamonds Models RiverCast ügynökségnél, ők jó sok munkát adtak,  nagyon sok magazinban szerepeltem. Meg voltak velem elégedve, vezető bookerként is dolgoztam náluk.

- Tőlük mentél először külföldre is?

- Igen. Az első utam Tokióba vezetett, ott volt az első modellszerződésem. Odaértem februárban és rá egy hónapra, 2011. március 11-én volt a világ egyik legnagyobb földrengése, cunamival, a fukusimai atomkatasztrófával. Ez eléggé veszélyes helyzet volt, két-három héten belül az összes modell elhagyta Japánt. Engem is felhívtak a követségről, hogy ne maradjak ott, de én annyira szerettem volna sikeres modell lenni, hogy még az életemet is kockáztattam. Maradtam és milyen jól tettem. Mert utána a helyzet azért rendeződött és mivel nagyon kevés volt a modell Japánban, nagyon sok szerepet kaptam. Tokióban fehérnemű-fotózás mellett két filmben is szerepeltem.

- Innét merre indultál?

- - Miután lejárt a szerződésem Tokióban, Sanghaj volt a következő állomás. Nagyon lenyűgöző volt a város és nagyon jól tudtam ott is dolgozni. Három-négy hónap után visszajöttem Magyarországra, folytattam a bookerkedést a Diamond Modells RiverCast ügynökségnél. Aztán megint elutaztam, akkor Malajzia fővárosában dolgoztam, egy nagy kampányt is megkaptam, egy híres bevásárló központét. Gyakorlatilag az egész Kuala Lumpur ki volt plakátolva velem. Marc Jacobsnak is dolgoztam ott egy divatbemutatón. Malajzia után Thaiföld következett, majd egy év újabb bookerkedés itthon.

- Aztán jött a mostani, leghosszabb állomás. Mi tart már öt éve Csengduban?

- Beszélek perfekt kínaiul, megtanultam a madarin nyelvet - úgy, hogy sosem jártam iskolába, csak a szövegkörnyezetből sajátítottam el. Most már ott tartok, hogy nyitottam egy saját ügynökséget egy orosz barátommal. Van egy saját platformom Kínában, a Tik Tokon. Ez hasonló, mint az Instagram, a világon most ez a legtöbbet használt alkalmazás. Nekem itt most már közel 300 ezer követőm van, így internetes celebként is nyilván tartanak.

- Mennyire szeretik Kínában az európai modelleket?

- Nagyon. Meg az európaiakat általában. Mondok egy példát, ez a saját tapasztalatom. Elmentem hétvégi bevásárlásra. Vettem sampont, húsokat, mindent, úgy 15-20 ezer forint értékben. Mögöttem állt a kasszánál egy házaspár és a férfi hozzám fordult. "Olyan jól nézel ki. Hadd fizessek én helyetted" - mondta. Egy vadidegen kifizette nekem a hétvégi bevásárlást. Többször előfordult az is, hogy étteremben rendezni akartam a számlát és közölte a pincér, hogy már egy másik asztal kifizette az én számlámat is. Pedig ez még akkor volt, amikor még nem volt követőtáborom, nem voltam ennyire ismert. Pusztán a kinézetem miatt. A kínaiak amúgy is nagyon-nagyon barátságosak.

- Hogy laksz kint, milyen körülmények között? Milyen lakásban?

- Egy viszonylag nagy lakást bérelek a belvárosban, 80 négyzetméter körülit a 18. emeleten. Van két szoba, fürdő, nappali.

- Milyen helyekre jársz? Mit csinálsz, amikor nem dolgozol?

- Nagyon szeretek edzeni - ha nem dolgozom, akkor konditerembe megyek. Vagy a barátokkal moziba, éttermekbe. A testépítésen kívül másik hobbim az utazás. Rengeteg országban voltam és mióta kint élek Kínában, minden évben a telet Thaiföldön vagy Balin töltöm, a nyarat pedig Európában. A család miatt jövök haza két-két hónapra, el szoktunk menni bulizni, például a Balaton Soundot ki nem hagynánk. Budapesten is nagyon sok barátom van. Nekem nagyon fontos az, hogy utazzak, szabadon éljek. Nem tudnám elképzelni, hogy minden nap 8-tól 4-ig ugyanazon a helyen dolgozzak, hiányozna a változatosság.

- Mik a terveid? Úgy tűnik, elértél már valamiféle csúcsra. Rajongóid vannak, 300 ezren követnek.

- Én ezt nem így érzem, bár most, március végén tényleg volt egyfajta kisebb csúcs. Behívtak Kína legnagyobb show-jába, melyet 300 millióan néznek, fő műsoridőben. Egyedüli férfiként válogattam 24 nő közül, főszereplő voltam egy órán át, végig kínaiul. Lehet, hogy ennek még lesz folytatása. Ez még a jövő zenéje.

- Készülsz arra, hogy egy nap majd hazaköltözz?

- Nekem Budapest az egyik kedvenc városom a világon. Nagyon-nagyon szeretem, annyira szép. Oké, ott vannak kint a felhőkarcolók meg minden, de nincs ez az érzés, amit itthon érzek. A szórakozási lehetőségek, a gasztró, nagyon sok mindent szeretek Budapesten. A jövő mindenképp az, hogy valamikor hazajövök.