Virágba borult Debrecen

2019-04-03 19:24:00 Kail

hírkép

Még koránt sincs itt az ország legnagyobb születésnapi bulijának, a Debreceni Virágkarneválnak az ideje, Debrecen máris virágba borult. A város utcáin, terein ragyognak a magnólia és aranyeső bokrok, rügyeznek a fák és csiripelnek a madarak, hirdetve, hogy itt a tavasz.



A gyönyörű látványt persze a helyiek és a városba látogatók is nagyon élvezik, egyre többen indulnak sétálni, pattannak kerékpárra vagy ülnek ki a parkokba, teraszokra napfürdőzni.

A belváros mediterrán hangulatú terei, a Nagyerdei park árnyas ligetei nem csak mesés díszletet nyújtanak a szabadtéri kikapcsolódáshoz, de a lelki felüdüléshez is nyújtanak muníciót, Debrecenben ugyanis mindig történik valami. Április 6-ig még tart a DESZKA kortárs magyar drámák fesztiválja, hamarosan kezdődik a költészeti fesztivál, május 1-én pedig egy Táncos Majálissal megnyitja kapuit a Nagyerdei Szabadtéri Színpad is. Mindeközben a város koncerttermeiben a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb együttesei váltják egymást a színpadon a Bieberstől a 30Y-ig, a KFT-tőlVikidál Gyuláig, de május 19-én a legendás trombitás és rezesbandája, a BobanMarkovićOrkestar is tiszteletét teszi Debrecenben, a Nagyerdei Víztorony színpadán.

Április 6-tól a világ egyik legismertebb természetfotósa, Máté Bence alkotásain csodálhatjuk meg az állatvilág csodáit a debreceni Kossuth téren rendezett kültéri kiállításban. A Nagyerdő százéves fái alatt pedig akár már személyesen is üdvözölhetjük a Debreceni Állatkert legújabb lakóit, a február utolsó napján született recés zsiráfot, az egyhetes wallisi feketeorrúkisbárányt, majd húsvéttól a márciusban született gyűrűsfarkú makikat is.

 

Fotók: Derencsényi István