Kétszázötvenféle sörkülönlegesség

2019-05-11 14:47:00 Ujvári

hírkép

Kétszázötvenféle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók június 5. és 10. között a Belvárosi Sörfesztiválon a budapesti Szabadság téren.



A rendezvény idén hat napon keresztül várja a különleges sörökre és az igényes gasztronómiai élményekre vágyókat - áll a szervezők közleményében.

A fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy a bemutassa a közönségnek a magyar készítőket és a legjobb magyar söröket. A színpadon egész nap fiatal magyar zenekarok és előadók lépnek fel.

A rendezvény újdonsága, hogy a First Craft Beer kisüzemi sörfőzdével és a látogatókkal együttműködve idén először készítik el a fesztivál saját sörét is.

A szervezők május 13-ig várják a közönség által kitöltött online űrlapokat, amelyeken bárki bejelölheti, számára milyen az ideális sör. A szavazók meghatározhatják milyen legyen az ital alkoholtartalma, színe, de még arról is szavazhatnak, hogy erősebben vagy enyhébben komlózott, láger vagy ale típusú sört innának szívesebben.

A kérdőívre érkezett válaszok összesítése után a főzdében azonnal megkezdődik a Belvárosi Sörfesztivál 2019-es sörének az elkészítése, hogy a rendezvény megnyitóján már meg lehessen kóstolni.

A kérdőív a fesztivál honlapján érhető el.

A tavalyi programon mintegy százezer látogató vett részt, akik 150 ezernél is több korsó sört fogyasztottak el.