Közeli randi a tengerrel és a széllel

2019-07-15 11:53:00 Kail

hírkép

Az olaszországi Udine megyében található Lignano Sabbiadoro tengerpartján különleges vízi sportokat próbálhatnak ki a kisebb-nagyobb gyerekek és a fiatal felnőtt korosztály tagjai.



Az üdülőhelyen egész nyáron tanfolyamok és különórák várják azokat, akik élvezni szeretnék e nem mindennapi sportokat. Az úszótudáson kívül nincs is másra szükség. A gazdag programok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy új barátokkal gazdagodjunk, és minél jobban megszeressük a tengert.

Vízi siklóernyőzés – repülés a tenger felett

Tapasztalja meg a tenger feletti repülés élményét egy motorcsónakról felengedett ejtőernyőről. 35-100 méteres magasságból csodálhatja meg a világot. Ehhez semmilyen előzetes szakértelem vagy fizikai alkalmasság nem szükséges.

A fel- és leszállás teljes biztonságban, közvetlenül a motorcsónakról, illetve a motorcsónakra történik.

Windszörfözés – test és elme egyensúlya

A víz, a hőmérséklet és a szél erőssége is tökéletesen megfelelő a hullámlovagláshoz Lignano Sabbiadoróban. Ezt a sportot bármely korosztály kipróbálhatja. A legnagyobb kihívást az egyensúly megtartása jelenti a víz felhajtó- és tolóerejével szemben. Mindez tökéletes koncentrációt kíván a test és az elme egyensúlyának valódi próbájaként.

Vitorlázás – a tenger tisztelete

Ez az a sport, ahol a tenger iránti rajongás leginkább egyesül a szél erejével és az ember tudásával. A 6-7 éves korban elkezdhető sport különösen alkalmas arra, hogy a gyerekeket a tenger tiszteletére tanítsa. A vitorlázást gyakorlatilag bárki kipróbálhatja, aki tud úszni.

Nagyon fontos, hogy ismerjük a korlátainkat, és tudjunk csapatban dolgozni, a legénység tagjainak ugyanis meg kell tanulniuk együttműködni és segíteni egymást.

Kitesurf – sárkányszörfözés

Mintha a sárkányszörf ernyői táncolni tudnának! A kiteszörfözés Hawaii-ról indult hódító útjára és vált népszerűvé szerte a világban. Lignano Sabbiadoro csodálatos, 8 km hosszú tengerpartja kiváló adottságokkal rendelkezik e sportág gyakorlásához is.

Az április-májustól egészen októberig tartó szezonban profi oktatók segítségével sajátíthatjuk el a sárkányszörfözés technikáját, illetve tökéletesíthetjük meglévő tudásunkat, sőt még télen is hódolhatunk ennek a műfajnak.