Hévíz a 20 legkeresettebb úticél között

2019-08-02 19:00:00 Ujvári

hírkép

Az európai listán Héviz a 20 legkeresett úti cél között szerepel, ennek köszönhetően pedig versenyben van 2020 legjobb úti céljának címéért. Olyan városokkal versenyez, mint Athén, Milánó, London, számolt be róla az M1. Az utazók választhatják majd ki a győztest.



A számokat nézve, tavaly több mint egymillió vendégéjszakát teljesített Hévíz városa, így a főváros, Budapest után a második legkeresetebb magyar úti cél. Az elmúlt évekhez képest 10-12 százalékkal emelkedett az üdülőváros látogatottsága.

Pap Gábor, Hévíz polgármesterének elmondása szerint, több mint 50 országból járnak hozzájuk a külföldiek, hiszen a város adottságai egyedülállóak a világon, egész évben tudnak szolgáltatásokat nyújtani, így regionális szinten nincsen versenytársa. Lehetőséget lát abban, hogy a település felkerült a 20 legkeresetebb európai úti cél listájára, hiszen így még több emberhez eljuthat a híre.

Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az orosz és a német turistákát emelte ki, akik Hévízen akár 9-10 napot is eltöltenek. A nyári időszak pedig méginkább kedvez ennek, hiszen ilyenkor több repülőgép járatot indítanak. Ugyanakkor a szlovákok, lengyelek, osztrákok és csehek száma is magas, persze a magyar felvevőpiacról sem szabad megfeledkezni, akik elsősorban gyógyászati célból érkeznek a városba. Hiszen az egyik legnagyobb, természtes adottsága Héviznek a termálvizes tava.

A szórakozási lehetőségek tekintetében is pozitívan változott Hévíz az elmúlt években, ami egyben indokolja azt is, hogy miért keresi fel egyre több fiatal a fürdővárosként is emlegetett települést.

Jövő év januárjában indítják el azt a szavazást, ahol Hévízre is lehet vokolsni, mint 2020 legjobb úti célja.