Jól érzi, sokkal melegebb van az átlagosnál

2019-09-01 09:12:00 seifert.p

hírkép

Csaknem 10 Celsius-fokkal melegebb van az ilyenkor szokásosnál - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ma akár 36 fok is lehet. Kedden hajnalban jöhet a hidegfront.



Szombaton fél egy előtt 31 fok körül alakult az országos átlaghőmérséklet. Ez 8 fokkal magasabb az ilyenkor szokásos 23 foknál. A hőség miatt jelenleg is az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett több megyében zivatarokra is figyelmeztetnek.

Vasárnapra, az ősz első napjára Békés megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat vasárnapra zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Az Időkép elemzése szerint hétfőn délután éri el Magyarországot egy hidegfront. Ez 10 fok lehülsét hoz majd, hajnlaban pedig már az egész országban érezni fogják a lehülést az emberek. Cserébe komoly viharok várható, jégeső is lehetséges.