Ők a világ kedvenc turistái

2019-09-12 14:10:00 Kail

hírkép

A japán turistákat mindenhol szívesen látják, az orosz és a brit turistáknak kevésbé jó a hírük a YouGov nemzetközi felmérése szerint.



A brit székhelyű, nemzetközi piackutató cég 29 004 felnőtt megkérdezésén alapuló, 26 országra kiterjedő kutatása arra kereste a választ, hogy milyen a nagyobb küldőországok turistáinak a megítélése a világ egyes kedvelt úti céljaiban.

Arra a kérdésre, hogy mely országok turistáit látják a legszívesebben a saját országukban, a finnek 26%-a és a franciák 18%-a a japánokat nevezte meg.

A japánok Németországban és Spanyolországban is a legkedveltebbeknek bizonyultak 12-12%-os aránnyal.

A németeket egyik legkedveltebb nyaraló úti céljukban, Spanyolországban az ottaniak 6%-a tartja kifogástalanul viselkedő turistáknak, 17%-uk pedig a legkevésbé kedvelt nációként jelölte meg őket. Az olaszok és a dánok 18%-a, valamint a franciák 17%-a számára viszont ők a kedvencek.

A skandináv országok nagyon jó osztályzatokat adtak egymásnak, a norvégoknál a dánok állnak elöl 23%-kal, a svédeknél a norvégok 22%-kal.

Az orosz és a brit turistáknak azonban nincs túl jó hírük Európában a felmérés szerint.

Az orosz turistákat főleg Dániában és Németországban nem kedvelik, a megkérdezettek 38, illetve 36%-a nyilatkozott úgy, hogy a legkevésbé velük van megelégedve, mint turistával. A britek Németországban (39%) és Spanyolországban (46%) állnak a legrosszabbul.

A kínai turistáknak nincs túl jó hírük az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a szingapúriak 67%-a például őket tartotta a legrosszabb turistának, de a vietnámiak 45%-a és a thai megkérdezettek 44%-a sem kedveli őket túlzottan. A japánokat viszont ebben a térségben is nagyon szeretik, a szingapúriak 43%-a és a malajziaiak 36%-a tartja őket példaértékű vendégnek.

Forrás: fvw