Ha van biciklije, ingyen utazhat a vasúton

2019-09-14 08:41:00 seifert.p

hírkép

Hétfőn újra itt az Európai Mobilitási Hét, egy hétig a kerékpárral közlekedők díjmentesen utazhatnak a vasúton. Az autósoknak pedig szeptember 22-én nem kell jegyet venniük.



Az Európai Mobilitási Hét alatt a kerékpárosokat díjmentes kerékpárszállítási akcióval, a forgalmi engedéllyel rendelkezőket pedig szeptember 22-én, az Autómentes Napon ingyenes utazási lehetőséggel várja a MÁV-START az utazókat.

 

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az Európai Mobilitási Hét teljes ideje alatt díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít utasai számára az erre alkalmas hazai járatain. A kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé, de interneten csak menetjeggyel együtt vehetők meg. A szeptember 22-ei Autómentes Napon azok a gépjármű-tulajdonosok és -üzembentartók, akik a forgalmi engedélyüket felmutatják, díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. hazai vonalain.

 

Az idei évben a MÁV fővárosi (Andrássy úti) standján a KISS motorvonatok lesznek a középpontban. A helyszínre látogatók érdekes információkat tudhatnak meg a 2020 elején forgalomba álló emeletes motorvonatokról