Will Smith jót tesz a hazai turizmusnak

2019-09-28 11:13:00 Kail

hírkép

Az 51 éves színész és hip-hop sztár sok más hollywoodi hírességgel együtt visszajáró vendége a fővárosnak.



"Általában a sztárok azok, akik a leginkább tudják népszerűsíteni az úti célokat" - mondta dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró a TV2 Mokkában annak kapcsán, hogy Will Smith újra Budapesten járt és koncertet is adott a Bazilika előtt. A színész közösségi platformjain rendszeresen posztol a magyar fővárosról, ami az országimázs szempontjából mindenképpen jót tesz.

Az itt forgatott filmek miatt az utóbbi években szinte hazajárnak Budapestre a világsztárok. Will Smith legújabb filmjében, a Gemini Man-ben pedig végre nem nálunk forgatott Párizs vagy egy másik európai város, hanem valóban Budapest játssza a főszerepet. A filmturisztikai hatás így sokkal erősebb - állítja a szakértő.

Példaként Tunézia és Jordánia került szóba, ahol a Star Wars és Indiana Jones filmek forgatási helyszínei a mai napig rengeteg turistát vonzanak. A kulturális örökség így nagyobb figyelmet kap, a történelmi épületek már felismerhetőek, a városkép általánosan ismert egy amerikai turistának is - ami Budapest esetében is egyre inkább igaz.