Vásároljon Banksynél!

2019-10-02 09:28:00 Kail

hírkép

Lakberendezési termékeket és dekorációkat kínáló pop-up boltot nyitott a dél-londoni Croydon kerületben Banksy, a titokzatos brit utcaművész.



A bolt keddre virradó éjszaka "bukkant fel" a Church Street egyik használaton kívüli üzlethelyiségében - írja a BBC hírportálja.

"Ma nyitok egy boltot. Noha az ajtaja igazából nem lesz nyitva" - írta kedden az Instagramon Banksy, arra utalva, hogy az érdeklődők csupán üvegfalon keresztül vehetik szemügyre az eladó tárgyakat.

A kínálatban szerepel egyebek között a gabonapelyhes dobozokról ismert karakter, Tony the Tiger szőnyegként kiterített "teteme", egy megfigyelő-kamerákkal körülvett bölcső és az élvonalbeli brit rapper, Stormzy pengeálló mellénye, amelyet Banksy tervezett neki a Glastonbury Fesztiválra.

A tárgyakat, amelyek csupán néhány hétig lesznek kiállítva Croydonban, a hamarosan elérhetővé váló Gross Domestic Product nevű internetes áruházban lehet megvásárolni.

Banksy elárulta, hogy "kényszerből" hozta létre az online boltot, mivel egy üdvözlőlapokat gyártó cég épp jogi úton próbálja meg ellopni a nevét, hogy törvényesen árulhasson hamis Banksy termékeket. A művész azt a tanácsot kapta, hogy nevének megóvása érdekében nyisson saját boltot, ahol a termékeit árulja.

A héten egyébként elárverezik Londonban a művész egyik leghíresebb művét, a Devolved Parliament (Elfajzott parlament) című festményt. A brit parlament alsóházának képviselőit csimpánzként ábrázoló alkotás Banksy legdrágább művévé válhat, mivel a Sothebys legalább 1,5-2 millió font leütési árra számít.