Napóleon-szakértő volt, szeretőt gyilkolt

2019-11-10 13:04:00 seifert.p

hírkép

Egy jeges folyóból húzták ki az a férfit Oroszországban, akinek a hátizsákjában egy nála 40 évvel fiatalabb áldozatának a karjai voltak. A fiatal nő fejét és megcsonkított testét később a történész szentpétervári lakásán találták meg, egy véres fűrésszel együtt.



Gyilkosság vádjával tartóztatták le Oroszországban Oleg Szokolov 63 éves történész professzort, a Szentpétervári Állami Egyetem oktatóját, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte és feldarabolta 24 éves hallgatóját, Anasztázia Jesenkót. A férfit a rendőrség egy folyóból húzta ki és nála volt egy hátizsák, a fiatal nő levágott karjaival. Anasztázia a gyilkos szeretője lehetett, az orosz médiumokban több olyan fotó jelent meg, amin együtt vannak. Később a nyomozók a történész lakásán megtalálták a nő levágott fejét és megcsonkított testét is, egy véres fűrésszel egyetemben.

A rendőrség akkor csapott le rá, amikor szombaton reggel a jeges Mojka folyóba ugrott, hátizsákjában áldozata karjaival és egy fegyverrel. Azt nem tudni, hogy öngyilkosság akart-e lenni.

A professzor a napóleoni háborúk neves szakértője hazájában. A Szentpétervári Állami Egyetem professzora az Orosz Hadtörténeti Egyesület elnöke is volt korábban és jelenleg a tudományos testület tagja. Több európai tévécsatornának dolgozott tanácsadóként a napóleoni háborúkról forgatott műsoroknál, 2003-ban pedig még a Francia Becsületrend lovagkeresztjét is megkapta munkájáért.