Bárki evezhet az olimpiai pályán

2011-04-01 09:04:00 szorenyi.p

hírkép

A 2012-es londoni olimpia kajak-kenu szlalom versenyeinek színhelye, a White Water Centre április 22-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A londoni olimpiára készülő új pályák közül ez az egyetlen, amelyet az olimpián induló versenyzőkön kívül mások is használhatnak a játékok előtt.



A sportközpontban két külön pálya található: egy 160 méteres könnyített pálya és egy 300 méter hosszú, 5,5 méteres szintkülönbséget mutató, az olimpiai előírások szerint kiépített versenypálya. A versenypálya 300 méterét számos akadály, szintkülönbség és hullám tarkítja, és annyi víz folyik át rajta, amennyi elegendő lenne egy 25 méteres úszómedence megtöltéséhez kevesebb, mint fél perc alatt.

A sportlétesítmény evezős túravezetőit Paskell Blackwell, Nagy Britannia szenior férfi rafting csapatának kapitánya képzi ki, aki egyben a létesítmény helyettes vezetője is.

A létesítmény London észak-keleti határán helyezkedik el, öt percre az M25-től, a Hertfordshire-i Waltham Cross közelében, 40 perces vonatútra London központjától. Rafting jegyek £49 -tól, azaz csaknem 20000 forintért kaphatók.