Virtuóz sminkes

2013-08-16 03:04:00 superadmin

hírkép

Vagyok aki, vagyok. Apukám kicsi lánya, anyukám szeme fénye. Szürke egérke az iskola folyosóján, csillogó díva a jégen. A bohóc, aki megnevettet, a jó barát, akire számíthatsz. Eléggé más vagyok ahhoz, hogy ne legyek átlagos, és mindenki eldöntheti, hogy eléggé más vagyok-e ahhoz, hogy különleges legyek.



Dóra vagyok. Mint „Dóra, a felfedező”. Szeretem ezt a hasonlatot, mert egy kicsit Én is felfedező vagyok.

Keresem az újat, az érdekeset, az élet apró örömeit. Vágyom az ismeretlenbe és nem feltétlen szeretek a kitaposott úton haladni. Akkor sem, ha ez így sokkal nehezebb. De mennyivel érdekesebb!

Sok évet húztam le az iskolapadban. Közgazdász és marketing diplomákat szereztem, nomeg egy professzionális sminkes szakképesítést, csak, hogy a kreatív vonalat is erősítsem az életemben.

Rendezvényszervezőként megtanultam, hogy a nagy neves művészek is csak emberek és, hogy az emberi kreativitáshoz csak a megfelelő technikát kell hozzáadni, ahhoz, hogy a varázslat valósággá váljon.

Szeretek álmodozni. Éjjel és nappal. Mert tudom, hogy az ember legvadabb álmai is valóra válhatnak.

Sok éves álmodozás után felnőtt fejjel jutottam el oda, hogy végre megtanuljak korcsolyázni. Két évvel később egy jégrevü tagjaként Dubaiban találtam magam, később Angliában is felléptem egy karácsonyi gyermekelőadásban.

A világ egyik legnagyobb mázlistájának tartom magam, mert rengeteg különleges emberrel dolgozhattam már együtt – jópárat közülük a barátomnak is nevezhetek – és számos csodálatos helyre is eljutottam már.

Persze utazásból sosem elég, ezért megpályáztam a Világ második legjobb állását is, hogy hivatásos világutazóvá váljak. De úgy tűnik minden nekem sem jöhet össze, a döntőbe sajnos nem jutottam be, de így is győztesnek érzem magam, mert rengeteget tanultam ebből a játékból és egyébként is imádok játszani!

És jó játék minden, amivel alkotni lehet. Foglalkozom különböző kézműves technikákkal is (gyöngyöt fűzök, hímzek, dekorálok és varrni tanulok), de jelen pillanatban a legfőbb kreatív vonal az életemben a sminkelés.

Imádom, ahogyan egy jól eltalált sminkkel a modell személyiségét kiemelhetem, ahogyan a hétköznapi nőből is kihozhatom a magabiztos, ragyogó dívát. Imádom a színeket, a kencéket, a kis tégelyeket és az ecseteimet. De legjobban azt imádom, amikor a modellem boldogan néz bele a tükörbe, mert tetszik neki, ahogyan dolgozom.

A kifutóra vagy fotózásra készülő látványos, kreatív sminkekben tudom a legjobban kiélni az alkotó vágyam, de egy szépségverseny, vagy forgatás is ugyanúgy nagy élmény.

(A képek között , néhány nem engem, hanem sminkes munkáimat ábrázolja. Természetesen a modellek hozzájárulásával)



Imádom, ahogyan egy jól eltalált sminkkel a modell személyiségét kiemelhetem.