Ketten belefulladtak a liftbe Izraelben

2020-01-05 15:09:00 Kail

hírkép

Egy 24 éves pár (Dean Shoshani és Stav Harari) Tel-Aviv egyik lakóháza föld alatti parkolójának a liftjében rekedt és megfulladt, miután azt a néhány óra alatt lezúduló özönvízszerű eső elöntötte - írja az Izraelinfo.

 



Az izraeli mentőalakulatok csak búvárruhában tudták megközelíteni a liftet, ahonnan kiemelték a fiatal párt. Kórházba vitték őket, de az életüket már nem tudták megmenteni.

A felhőszakadás szombat délután öntötte el Tel-Avivot, ahol utakat kellett lezárni. Két óra alatt közel 80 milliméternyi eső esett Izrael második legnagyobb városában.

A Nadav utcában lévő épület tulajdonosa elmondta, hogy körülbelül másfél évvel ezelőtt építették a házat. A szomszédok megpróbálták megmenteni az árvíz csapdájába esett bérlőket, többször is hívták a rendőrséget és a tűzoltókat, mire azok megérkeztek. “Az utcai szennyel és sárral kevert víz 2,5 méterre emelkedett, néhány perc alatt elérte a mennyezetet, nem voltak felkészülve ilyesmire.”

A rendőrség azzal utasította el a vádakat, hogy csak egy bejelentés érkezett hozzájuk.

Tel-Aviv polgármestere, Ron Huldai sajnálatát és mély fájdalmát fejezte ki, de hozzátette, hogy a világ minden nagyvárosában vannak szélsőséges esetek és történnek tragédiák.