Szakembereket várnak a Hungexpon

2020-01-30 09:00:00 Ujvári

hírkép

Exkluzív helyszínen, az idén 30 éves Arany Kaviárban rendezték meg a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás sajtótájékoztatóját. A Hungexpo területén február 4-6 között megrendezendő kiállítást kétévenként tartják meg - a legutolsó alkalommal 21.500 szakmai látogató vett részt rajta.



A kiállításon több versenyt rendeznek, így például a Sirha Budapest Desszert Versenyt, a szintén cukrászathoz kapcsolódó Pataki János-emlékversenyt,  és a Közétkeztetési Szakácsversenyt. Ez utóbbi versenynek a célja a közétkeztetés minőségének fejlesztése: az elkészült háromfogásos ebédnek a közétkeztetésben is elkészíthetőnek, illetve szállíthatónak kell lennie, a nyersanyag költsége pedig nem haladhatja meg a maximum 500 Ft/adagot.

 

A legkiemelkedőbb verseny természetesen a Bocuse d Or magyar döntője. A győztes képviseli Magyarországot Tallinban a szakácsverseny európai döntőjében.